NOS Nieuwsuur zet IBA Parkstad te zwak neer

Onderstaande post plaatste ik vandaag op FB. Over de Nieuwsuur uitzending IBA Parkstad op 27 september 2017.

Helaas en antwoordt dan liever niet: Als Parkstad fan heb ik natuurlijk gekeken naar de NOS Nieuwsuur reportage over IBA Parkstad. Er rust blijkbaar ineens een taboe op opbouwende kritiek. Vanaf nu noemen we het dan maar advies 😉 En het advies is: Zeg liever niets op een vraag waar je je aan ergert. Op 6 minuten gaat het in de video best fout. De geïnterviewde reageert geërgerd op de vraag “voor bewoners of architecten” in de sfeer “dat heb ik al gezegd, deze flat wordt verbouwd voor bewoners.” Feitelijk klopt het niet. De flat wordt gesloopt, materialen worden hergebruikt in nieuwbouw. En aan die nieuwbouw heeft de wijk behoefte. Het is vernieuwing en er komen minder woningen. Beter was gewoon strak: ‘deze flat wordt gesloopt en in overleg met iedereen, ook de bewoners en buren, is een plan gemaakt waardoor de wijk groener en duurzamer, milieuvriendelijker wordt. We noemen het daarom Super Local. Zoekt dat maar eens op op internet’.

Trouwens: de NOS zal zich toch wel hebben aangemeld? Is er tijd geweest om alles goed voor te bereiden? Waar zijn de initiatieven in Gebrookerbos of ikgroenhet? Ook slecht van NOS, maar zijn ze daar actief mee in contact gebracht? Zo jammer van deze toch wel herbevestiging dat IBA vooral om nieuwbouw gaat, waarvan velen zich het nut afvragen.

En los van het ‘advies’ het is zoveel meer en het kan nog meer zijn.

Link naar de uitzending.

Extra info IBA.

De NOS had het item veel beter voor kunnen bereiden. Hoe meer in de periferie, des te minder de duiding. Nationale media zijn dan gevoelig voor hen die de regio landelijk presenteren als zwak. Maar we moeten vooral beginnen bij ons zelf: meer pro-actieve en bewust positiverende branding.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s