Roel Leers en #HolyMoly Heerlen, bedankt!

Afgelopen vrijdag, 15 december 2018, ging ik voor de eerste keer met mijn dochter en één van haar vriendinnen naar een popconcert. Ze wilden heel erg graag naar HolyMoly Heerlen, en in het bijzonder naar Chef’Special. Het was helemaal niet de bedoeling dat ik mee zou gaan. Eigenlijk was ik alleen chauffeur. De meiden konden pas laat gaan. Er was nog een party op school. Tijdens die party las ik op Twitter dat het al erg druk was. Het terrein voor het podium was al vol. We gingen toch en ik sprak af om in de buurt te blijven. Om ze meteen weer naar huis te kunnen brengen wanneer het tegen zou vallen.

Samen verkenden we de Bongerd. Het terrein voor het podium was nog altijd vol. Toch vonden we verschillende plekken, waar we van buiten de hekken een stuk van het podium konden zien. En waar het geluid goed was te horen. We hebben het grootste deel gevolgd vanaf de fietsenstalling bij SCHUNCK. Toen we daar stonden kreeg ik door dat ze wilden blijven. Om hen toch een beetje eigen festival experience te geven ben ik het hele HolyMoly terrein gaan verkennen. Daarbij kwam ik regelmatig terug bij Chef’Special. Op het Pancratiusplein ving ik flarden op van Lex Nelissen, volgens mij die avond de spreekstalmeester in de Tipi tenten. Ik kon er niet naar binnen, want ook daar was het erg druk. Al slenterend door de binnenstad van Heerlen genoot ik volop. Met weemoed dacht ik terug aan BOOCH. Het was louterend. Tegen de final van Chef’Special kwam ik weer bij de meiden aan. Samen genoten we van de laatste klanken.

De meiden hadden er erg van genoten. Ik was trots op Heerlen en HolyMoly. En ik groeide als vader. Wat is er nu mooier dan samen met je dochter zoiets te beleven. HolyMoly, bedankt.

Waarom beschrijf ik dit zo uitgebreid? Je zult denken, mooi, maar houdt zoiets lekker privé. Ik beschrijf het als tegenhanger van de negatieve verhalen die er natuurlijk ook weer zijn.

Het meest apart vond ik dat zelfs de Limburger HolyMoly met een kerstmarkt vergelijkt. Ze koppen zelfs “Is dit nu een kerstmarkt?” Nee, beste journalisten, dat is #HolyMoly niet en dat wil het ook niet zijn. Dat leid ik af uit de persberichten bij de lancering. HolyMoly is bedoeld als iets anders. Iets naast en anders dan al die kerstmarkten die er in de regio al zijn. Om nog maar niet te spreken van de markten over de grens. Er zijn onderhand zoveel kerstmarkten op korte reisafstand van Heerlen dat je elke week, lees ook in de niet kerstweken, een andere kunt bezoeken.

Heerlen wil dus wat anders. Iets dat opvalt en past bij een urban imago. Dat lukt volgens mij. Zelf vraag ik me bij alle urban activiteiten wel eens af wat de oudere Heerlenaren ervan vinden, maar HolyMoly geeft meerdere leeftijdsgroepen en muzieksmaken een podium. Ik las dat de avondmis op kerstavond ook in de Tipi tenten te volgen is. Meer Holy en urban kun je het niet krijgen.

Natuurlijk is Hart Leers de hele ontwikkeling van HolyMoly kritisch aan het volgen. Een vertrouwde, maar inderdaad ook noodzakelijke actie. Politieke partijen moeten zaken kritisch volgen. Ik las dat de Tipi tenten wel de goedkeuring kregen. Ze moeten volgens Leers alleen wat gedraaid worden. Meer vraagtekens kregen de containers. Nu vind ik het aantal containers ook wel wat groot, maar ze passen bij het concept. Houten kerstkraampjes met glühwein passen daar niet tussen. Elders in Heerlen en de regio zijn die voldoende te vinden. Maar we mogen één ding, of eigenlijk 2 dingen, niet vergeten. Één: in de zoektocht naar een goede kerstinvulling van de binnenstad heeft Hart Leers altijd een belangrijke en actieve rol gespeeld. Er is veel geprobeerd en er is veel sfeer door gebracht. Twee: uit welingelichte bronnen vernam ik dat de voorman van Hart Leers vorige jaren in de kersttijd in het huis van de kerstman verbleef en er de hoofdrol vervulde. Dat was leuk, fijn, goed en kerstgezellig. Roel, bedankt daarvoor. Kijk volgend jaar of je iets met #HolyMoly samen kunt doen. Want HolyMoly kun je niet 1 jaar zijn, dat moet je ook een paar keer de kans geven.

Advertenties

2 gedachten over “Roel Leers en #HolyMoly Heerlen, bedankt!

  1. Waarde Mark,
    Niet altijd moet je commentaren als negatief beoordelen. Wat je volgens mij vergeet is dat dit soort initiatieven met gemeenschapsgeld worden gefinancierd. Een Kerstmarkt niet, want daar wordt verdiend door de verschillende ondernemers. En er zijn veel mensen die thuis blijven ’s avonds, en er niets aan hebben, maar ook belasting betalen, en die vinden al dat urban gedoe, onaf en armoedig. En die uitstraling heeft de Bongerd nu, terwijl de winkelondernemers er niets aan hebben omdat het vooral ’s avonds is. Leuk dat een bepaalde groep mensen die van concerten houden cadeautjes van gemeenschapsgeld krijgt.

    1. Het is niet goed wanneer ondernemers met dagzaken hier niets aan hebben. Dat moet beter. Verder is de Bongerd inderdaad wel wat ‘koud’ nu. Ik snap de keuze voor containers ook niet zo. En als je er dan voor kiest, laat ze er mooier uitzien. Een soort van Holy containers. En heel wat minder graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s